Ett innovativt småländskt familjeföretag med 55+ års erfarenhet

Om företaget

Ed-Wa Plast AB grundades 1963 och är fortfarande ett familjeägt småländsk innovativt företag som tillverkar plastprodukter med hög kvalitet. 

Svensktillverkat!

Företaget är idag beläget i Värnamo i egen fastighet på 3300kvm med tillverkning, lager och kontor.

Produkter till elinstallationsbranschen har funnits med under alla år , det är vår kärnverksamhet med ett brett sortiment av högsta kvalitet.

Kostnadseffektiv produktion

Vår organisation är minimerad men vår kunskap, erfarenhet och resurser är optimerad. Vår flexibilitet ger oss möjligheter att sätta in resurserna där och när den behövs.

Allt detta tillsammans gör att vi kan erbjuda en kostnadseffektiv tillverkning av formsprutade plastprodukter.

 

 

 Ljusa och fräscha kontorslokaler och en välbyggd fastighet som erbjuder många möjligheter.

Miljövänliga produkter

Svensktillverkade och halogenfria produkter för vår miljö skull. Våra produkter klarar normen SS-EN 60670-1, 850 grader C i glödtrådstest. Vi uppfyller även EU-direktiven 2011/65/EU RoHS vilket innebär reducering av farliga ämnen som t.ex. kvicksilver, kadmium, bly, krom, flamskyddsmedlen PBB och PBDE.

Historia

Företaget grundades redan 1963 av Edwin och Walter Pettersson. Deras initialer gav namnet på företaget, Ed-Wa Plast.

Från bondgårdens uthus – till 3300 kvm

Verksamheten startade i ett uthus på bondgården Gohult utanför Gnosjö i Småland. Från starten servade man bygdens företag med deras behov av olika plastprodukter. Efter en tid så beslutade man sig för att ha ytterligare ett ben att stå på och startade även en tillverkning av eget framtagna produkter. I huvudsak var det elinstallationsprodukter men också träskosulor, trädgårdsredskap och möbeltillbehör.

Familjeägt

Ed-Wa Plast AB är fortfarande familjeägt och ambitionerna är att vara en långsiktig ägare med kunden i fokus. Företaget skall förbli i Sverige och vidareutvecklas här. 

En milstolpe i företagets historia var när Ed-Wa år 2014 förvärvade nya ändamålsenliga lokaler i Värnamo. Fastigheten inrymmer kontor, produktion och lager om totalt ca 3300 kvm. Denna investering visar vår ambition att fortsätta utveckla verksamheten i Smålandsbyden där vi har vår historia, vår personal och vår framtid. Vi tror på tillverkning och utveckling i Sverige.